Home SüperligFenerbahce Fenerbahce verslaat Ankaragücü met 1-0 en herovert de eerste plaats op de ranglijst

door Gökhan

Op de vierde speeldag van de Trendyol Süper Lig heeft Fenerbahce opnieuw de leiding in Turkije overgenomen door met 1-0 te winnen bij MKE Ankaragücü. Met hun derde overwinning in evenveel competitiewedstrijden en de maximale negen punten gaat de Turkse bekerwinnaar de internationale pauze in als koploper in de ranglijst.

De eerste noemenswaardige kans in de wedstrijd kwam van nieuwkomer Fred (14e minuut). De Braziliaan kreeg de bal aan de rechtervleugel, dribbelde zijn tegenstander en schoot op doel. De bal ging echter over de lat en belandde buiten het veld. In de 32e minuut kregen Renaldo Cephas en slechts twee minuten later Ali Sowe (34e minuut) kansen voor Ankaragücü, maar deze werden net op tijd afgeweerd door de verdediging van de gasten.

In de 41e minuut zette Dusan Tadic zijn teamgenoot Edin Dzeko goed vrij voor het doel. De volledig vrijstaande Bosniër raakte de bal echter niet zoals gewenst en miste een kans voor de Istanboelers. De eerste helft eindigde dus in een 0-0 stand. Maar in de tweede helft slaagde “Fener” er uiteindelijk in om het bevrijdende doelpunt te scoren. In de 60e minuut speelde Dzeko, die met de bal richting het strafschopgebied liep, de bal breed op Bright Osayi-Samuel aan de rechterkant. De diagonale schot van Osayi-Samuel vond het net en bracht Fenerbahce op een 1-0 voorsprong. Dit voorsprong behield het team van trainer Ismail Kartal tot het laatste fluitsignaal. In de 84e minuut kreeg Ismail Yüksek, die al geel had gekregen, de gele-rode kaart van scheidsrechter Arda Kardesler vanwege hands en zal dus geschorst zijn voor de volgende wedstrijd tegen Bitexen Antalyaspor.

Opstellingen

MKE Ankaragücü: Gikiewicz – Kitsiou, Cetin, Radakovic, Mujakic (81e Hanousek) – Dokanovic (61e Türkmen), Cigerci, Bekiroglu, Renaldo (71e Rodrigues), Morutan (81e Bajic) – Sowe

Fenerbahce: Egribayat – Osayi-Samuel, Djiku, Becao, Oosterwolde – Yüksek, Szymanski (83e Yandas), Fred, Kahveci (68e Ünder), Tadic (90e King) – Dzeko (83e Nayir)

Doelpunt: 0-1 Osayi-Samuel (60e minuut)

Geel-rode kaarten: Yüksek (84e/Fenerbahce) Gele kaarten: Cetin, Radakovic (MKE Ankaragücü) – Yüksek, Fred (Fenerbahce)