Home SüperligOverig Dirk Kuyt Konyaspor: club bereikt akkoord met oud Fenerbahce speler

Dirk Kuyt Konyaspor: club bereikt akkoord met oud Fenerbahce speler

door Gökhan

Dirk Kuyt Konyaspor

Het lijkt erop dat Dirk Kuyt de trainer van Konyaspor wordt, volgens Salim Manav, een journalist van de nieuwssite Ajansspor. Opmerkelijk is dat de voormalige Feyenoord-speler, op 43-jarige leeftijd, mogelijk al aanstaande zaterdag zijn debuut kan maken als coach.

De speculaties over Kuyt’s terugkeer als coach begonnen eerder deze week te circuleren, maar ze lijken nu steeds concreter te worden. Er wordt gezegd dat de voormalige Fener-speler al persoonlijke overeenkomsten heeft bereikt. Zijn eerste uitdaging als trainer zou kunnen plaatsvinden komende zaterdag, wanneer Konyaspor het opneemt tegen Adana Demispor, dat onder leiding staat van Patrick Kluivert. Een Hollandse derby in Turkije. 

Dit markeert een belangrijke stap voor Kuyt, want het betekent zijn debuut als coach in het buitenland. Na een succesvolle carrière als speler bij clubs als Feyenoord, Liverpool, Fenerbahce en het Nederlands elftal, begon hij zijn coachingstraject als jeugdtrainer bij Feyenoord. In 2022 waagde hij zich aan zijn eerste avontuur als hoofdcoach bij ADO Den Haag, hoewel dat niet bepaald succesvol verliep.

Op dit moment bevindt Konyaspor zich op de vijftiende plaats in de Turkse Süper Lig, met slechts negen punten uit evenveel wedstrijden tot nu toe.

You may also like

Laat een reactie achter