Home SüperligFenerbahce Cengiz Ünder: “Het is een eer om in het shirt van Fenerbahçe te spelen”

Cengiz Ünder: “Het is een eer om in het shirt van Fenerbahçe te spelen”

door Gökhan

Cengiz Ünder, de nationale voetballer die Fenerbahçe heeft toegevoegd aan hun selectie vanuit Marseille, verklaarde: “Ik ben erg opgewonden omdat ik weer terug ben in Turkije. Vooral het spelen in dit shirt vervult me met trots. Ik ben altijd klaar voor het moment,” aldus zijn uitspraken.

Cengiz Ünder, de nationale voetballer die zich bij Fenerbahçe heeft aangesloten, gaf verklaringen af aan de clubtelevisie. Hij uitte zijn wens om zo snel mogelijk het Fenerbahçe-shirt te dragen en het gras van het Şükrü Saracoğlu Stadion te betreden: “Ik ben erg blij en trots dat ik bij de Fenerbahçe-gemeenschap ben. Ik heb al veel keren op het veld gestaan in het Ülker Stadion, het Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Sportcomplex, en al die keren waren mooie herinneringen voor mij. Ik heb doelpunten gemaakt in wedstrijden met het nationale team. Nu zal ik die doelpunten scoren in het Fenerbahçe-shirt. Ik ben erg opgewonden om voor onze fans te spelen. Er was altijd een speciale ambiance. Ik hoop dat alles goed zal gaan. Ik ben hier erg enthousiast over. Ik wil zo snel mogelijk het veld op.”

“Deze omgeving is niet vreemd voor me”

Cengiz, die aangaf dat hij veel spelers heeft ontmoet waarmee hij zowel in het Turkse nationale team als in Europa heeft gespeeld, zei: “Ik heb veel vrienden in het nationale team, we spelen altijd samen. Dit is geen vreemde omgeving voor me. Ik zal nu spelen met teamgenoten die ik beschouw als mijn eigen huisgenoten. Ik heb drie jaar met Dzeko in Rome gespeeld, we begrepen elkaar heel goed op het veld. We kenden elkaars sterke punten goed. Dit zal nu een grote plus voor me zijn. Ik mis ook het spelen met hem. Ik heb met veel van mijn andere teamgenoten gespeeld. Nu ben ik hier.”

“Ik ben nu in Turkije, bij Fenerbahçe”

De nationale voetballer beschreef zijn geluk om na lange tijd terug te keren naar Turkije en bij Fenerbahçe te komen: “Na ongeveer 6-7 jaar keer ik terug naar mijn land en kom ik bij de Fenerbahçe-gemeenschap. Ik ben hier erg blij om. Mijn ervaring in Europa was heel anders en het was geweldig. Ik wilde altijd mijn land vertegenwoordigen in Europa. Nu ben ik hier in Turkije, bij Fenerbahçe. Ik voel me erg goed. Ik ben altijd een zelfverzekerde speler geweest. Ik probeer altijd mijn best te doen op het veld. Ik weet dat ik dat op de best mogelijke manier zal laten zien.”

“We hebben een zeer getalenteerde selectie”

De 26-jarige voetballer wees op de goede prestaties van Fenerbahçe in de UEFA European Conference League en zei: “Ik heb de Conference League-wedstrijden gevolgd en het was belangrijk om goed te beginnen. We hebben 3 wedstrijden gewonnen en er is nog 1 wedstrijd te gaan. Hopelijk kunnen we na die wedstrijd op de best mogelijke manier de top bereiken, want we hebben een zeer getalenteerde selectie. Ik geloof dat dit team geweldige dingen zal doen. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen we steeds beter worden.”

“Het is een eer om in dit shirt te spelen”

De getalenteerde voetballer sprak over zijn trots om te spelen in het Fenerbahçe-shirt: “Het wordt een lange seizoen voor ons. Ik ben ook erg enthousiast. Ik ben extra opgewonden omdat ik weer terug ben in Turkije. Vooral het spelen in dit shirt vervult me met trots. Ik ben altijd klaar voor het moment. Een van mijn grootste doelen is natuurlijk om kampioen te worden, en ik geloof dat we dat zullen bereiken. We hebben een goed team. Ik geloof dat we dit tot het einde zullen brengen.”

“Een van mijn innerlijke wensen bij het komen naar Fenerbahçe is om een legende te worden zoals Can Bartu”

Cengiz Ünder deelde ook een herinnering aan Can Bartu, de legende van de Gele Kanaries: “Ik ontmoette dierbare Can Bartu in Istanbul. Hij gaf me geweldige adviezen. Hij is zowel een legende van Fenerbahçe als iemand die in Italië heeft gespeeld en daar ook zeer gerespecteerd werd. Hij had waardevolle adviezen over het Italiaanse voetbal. Hij is zeker een van de grootste legendes van de club. Hopelijk worden wij ook zo’n grote legende, want een van mijn innerlijke wensen bij het komen naar Fenerbahçe is om een legende van deze club te worden.”

“Dank aan onze voorzitter, managers en Coach İsmail for hun vertrouwen”

Tot slot gaf Cengiz enkele inzichten over het transferproces: “Alles begon tijdens het trainingskamp in Duitsland. Het was een enigszins stressvolle periode. Ik was constant in gesprek met mijn manager en probeerde te achterhalen hoe de zaken ervoor stonden. Ik was erg opgewonden. Ik wilde zo snel mogelijk gaan. Gedurende deze tijd waren onze dierbare voorzitter Ali Koç, onze managers, ze waren allemaal aan mijn zijde en adviseerden me om standvastig te zijn. De adviezen van mijn oudere collega’s zijn altijd belangrijk voor me geweest. Ik wil ook onze voorzitter, managers, Coach İsmail en de technische staf bedanken voor hun vertrouwen. Tot slot wil ik Marseille ook bedanken,” besloot hij zijn woorden.

You may also like

Laat een reactie achter