Home SüperligBesiktas Besiktas zegt vaarwel tegen Europees voetbal

Besiktas zegt vaarwel tegen Europees voetbal

Door een 2-1 nederlaag tegen het Noorse Bodo Glimt in de vierde speelronde van de UEFA Europa Conference League Groep D, neemt Beşiktaş afscheid van Europese ambities.

door Gökhan

Teleurstellende Uitslag in Tüpraş Stadion

Besiktas kon het niet bolwerken tegen Bodo Glimt en verloor met 2-1 in het Tüpraş Stadion. De nederlaag, gecombineerd met Club Brugge’s overwinning op Lugano, betekent het einde van de Europese campagne voor Besiktas.

Club Brugge dicht het Europese doek voor Beşiktaş

In de andere wedstrijd van de groep behaalde Club Brugge een 2-0 overwinning op Lugano, waarmee ze hun totale punten op 10 brachten. Bodo Glimt volgt op de tweede plaats met 7 punten, terwijl Besiktas met slechts één punt onderaan staat na 4 wedstrijden.

Opstelling en Veranderingen in het Team

In de wedstrijd begon Cenk Tosun in plaats van de geblesseerde Vincent Aboubakar. Gedurende de wedstrijd verving Daniel Amartey de geblesseerde Eric Bailly in de 26e minuut.

Tegenslag en Hoopvol Doelpunt

Besiktas had een lastige eerste helft, waarin Bodo Glimt op een 1-0 voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Faris Moumbagna. De Noorse club breidde hun voorsprong uit tot 2-0 in de 49e minuut, maar Besiktas gaf niet op. Tayfur Bingöl scoorde in de 64e minuut en bracht de stand op 2-1.

Einde van de Weg in Europa

Met geen verdere doelpunten in de resterende minuten, eindigde de wedstrijd in een 2-1 nederlaag voor Besiktas tegen Bodo Glimt, wat betekent dat ze na 4 wedstrijden slechts één punt hebben verzameld en uitgeschakeld zijn in de UEFA Europa Conference League.