Home Europa EURO 2032 in Turkije? Gezamenlijke aanvraag met Italië naar verluidt goedgekeurd

EURO 2032 in Turkije? Gezamenlijke aanvraag met Italië naar verluidt goedgekeurd

door Gökhan

De beslissing van de Europese voetbalbond (UEFA) over de organisatie van het Europees kampioenschap voetbal 2032 is bekendgemaakt. Volgens de verklaring van de UEFA is het verzoek van Turkije om zich terug te trekken uit de kandidatuur voor EURO 2028 goedgekeurd. De gezamenlijke aanvraag van Turkije en Italië om EURO 2032 te organiseren is in overweging genomen. Na de terugtrekking van Turkije is er geen concurrent meer voor de gezamenlijke kandidatuur van het Verenigd Koninkrijk en de Republiek Ierland voor de organisatie van EURO 2028.

UEFA zal haar beslissing op 10 oktober bekendmaken

Naar verwachting zal de UEFA haar definitieve beslissing over de organisatie van EURO 2028 en EURO 2032 bekendmaken na de vergadering van het Uitvoerend Comité op dinsdag 10 oktober in Nyon, Zwitserland. In een eerdere verklaring van de Turkse voetbalbond stond: “De TFF (Turkse voetbalbond) en de Italiaanse voetbalbond hebben besloten om na vergaderingen en evaluaties gezamenlijk een aanvraag in te dienen voor de organisatie van EURO 2032 bij de UEFA.”

Mehmet Büyükeksi zei in zijn verklaring: “Deze kandidaatstelling zal op 10 oktober worden afgerond. Voor de kandidatuur voor 2028 hebben we het Verenigd Koninkrijk en Ierland als tegenstanders, en voor 2032 hebben we Italië. We hebben onderhandeld met de Italiaanse voetbalbond en besloten om ons gezamenlijk in plaats van afzonderlijk bij de UEFA aan te melden. Als de UEFA onze aanvraag accepteert, hebben we geen andere concurrent. Ik geloof dat deze aanvraag zeer belangrijk zal zijn voor het Europese en Turkse voetbal. Het zal een mijlpaal zijn voor Turkije. We hebben niet de intentie om het kandidaatstellingsproces voor 2028 op te geven. Als de UEFA onze gezamenlijke aanvraag voor EURO 2032 accepteert, zullen we ons terugtrekken uit EURO 2028.”

You may also like

Laat een reactie achter